Analiza de mediu

Link formular de analiză a problemelor de mediu: 

    - pentru elevii CNPR;

   

- pentru cadrele didactice;


 

  - pentru părinți

class="separator" style="clear: both; text-align: center;">

Lucrul începe cu o analiză sau evaluare a impactului școlii asupra mediului. Rezultatele analizei de mediu vor determina Planul de acțiune; ajutând școala să decidă dacă schimbarea este necesară, urgentă sau nu este necesară. De asemenea, vă va ajuta să stabiliți obiective realiste și să estimați rata de succes.

Evaluarea de mediu este esențială pentru înțelegerea situației actuale a mediului în cadrul unei școli și oferă baza Planului de acțiune ecologică al școlii.

Școlile pot cuantifica mai întâi impactul pe tema pe care lucrează (de exemplu, cantitatea de deșeuri pe care o produc și pe care o trimit către depozitul de deșeuri, cantitatea de hârtie consumată, cantitatea de energie electrică utilizată, cantitatea de deșeuri reciclate etc.) sau acoperă toate zonele în care școala poate avea impact asupra mediului, și anume:

  • Gunoiul menajer
  • Reducerea deșeurilor
  • Curtea școlii
  • Biodiversitatea
  • Energia
  • Apa
  • Transportul
  • Sănătate și bunăstare

Școala este liberă să aleagă alte domenii de interes ecologic care sunt mai relevante pentru nevoile acesteia și să elaboreze liste de verificare adecvate în consecință.

În general, școlile vor califica aceste informații prin elaborarea, de exemplu, a tipurilor de deșeuri pe care le produc și unde în școală se produc cele mai multe deșeuri (de exemplu, hârtia de la imprimante, deșeurile rezultate din pachetul elevilor etc.). Cu toate acestea, școlile pot efectua o evaluare care poate include o comunitate mai largă (de exemplu, examinați nivelurile de reciclare acasă, examinați atitudinile comunității față de schimbările climatice etc.). Unul dintre cele mai importante aspecte ale evaluării este acela de a se asigura că rezultatele sunt bine documentate, afișate și diseminate. Panoul școlar este un loc excelent pentru publicarea și partajarea rezultatelor.

Realizarea unei evaluări de mediu va asigura că nu vor fi trecute cu vederea domenii semnificative și va ajuta elevii și comunitatea școlară mai largă să înțeleagă situația actuală a mediului înconjurător. Ar trebui să vă asigurați că întreaga comunitate școlară lucrează îndeaproape alături de Comitetul eco pentru a efectua analiza. Este deosebit de important ca un număr cât mai mare de elevi să participe la acest proces. Rețineți că fiecare școală trebuie să efectueze revizuirea în modul cel mai potrivit, dar ar trebui să asigure implicarea maximă a elevilor în fiecare etapă.

Se recomandă ca o analiză de mediu să fie efectuată anual, pentru a măsura și evalua progresul continuu al performanței ecologice a școlii. Aceasta este o modalitate foarte eficientă de a vă evalua obiectivele și de a compara noile răspunsuri cu cele pe care le-ați făcut inițial, ceea ce vă va oferi o indicație clară a progresului general al școlii față de obiectivele sale ecologice și vă va ajuta să planificați viitoarele activități ecologice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Echipa EcoȘcoală de la CNPR Beclean a participat, alături de alte școli din județ, la plantarea primei păduri Erasmus din România, eveniment coordonat de ISJ-BN

Programul ONU pentru Mediu lansează Reset Earth: Ediția Apollo